Multiplu de șapte

Dumnezeu a creat lumea în şapte zile. Şase zile în care a muncit plus cea de a şaptea în care s-a odihnit.

Sunt şapte păcate capitale şi şapte virtuţi.

Şapte minuni ale lumii. Turnul Babel avea şapte terase. Roma a fost ridicată pe şapte coline. Cetatea Tebei avea şapte porţi.

heptada-numerosfera-1

Pitagora considera cifra şapte ca fiind perfectă, desăvârşită.
Hermes Trismegistus a avut şapte viziuni.

Postul Paştelui durează şapte săptămâni.

Constelaţia Pleiadelor are şapte stele.

Există şapte arte, iar curcubeul are şapte culori.

Şapte este echilibrul între prea mult şi prea puţin.

Albă ca zăpada şi cei şapte pitici.

În mitologia română există balaurul cu şapte capete.

Omul are şapte chakre principale.

Mai nou a apărut pe piaţă Windows.7

Cifra şapte se scrie: 7, dar atunci când scriem de mână este tăiată de o liniuţă orizontală. Când Moise le-a citit evreilor cele 10 porunci, la cea de a şaptea „să nu pofteşti nevasta aproapelui tău” bărbaţii au protestat: „să fie tăiat şapte!”.

          Viaţa omului este multiplu de şapte.

Câţi ani are coplilul? Şapte! O, este mare acum! Merge la şcoală. Cei şapte ani de acasă. Cei şapte ani esenţiali pentru educaţie, pentru comportamentul viitorului adult. Cei şapte ani care vor marca fundamental tot restul vieţii sale.

Câţi ani are copilul? Paisprezece! Devine adolescent. Merge la liceu, un nou ciclu de invăţături. I se dă carte de identitate. Începe să aibă răspundere pentru unele din faptele sale.

Câţi ani are? Două zeci şi unu! Acum este cu adevărat considerat matur. Chiar dacă în România, la 18 ani este major. Şi pe când căsătoria, copiii?

heptada-numerosfera-7

La bărbaţi,  după 7×7 ani, apare un reviriment în exprimarea masculinităţii. A doua tinereţe.

Este un program?

Uneori constaţi că ai revenit în acelaşi  punct, într- o situaţie în care ai mai fost. Deseori revenirea apare după şapte ani.

Credeai că ai rezolvat problemele, că nu mai ai cum să ajungi acolo. Te-ai luptat, ai muncit, ai lucrat pentru rezolvarea lor.

De ce totuşi ai revenit? Ți-a dat Dumnezeu şapte sau multiplu de şapte ani ca să rezolvi? Ca să faci alegeri, să-ţi manifeşti liberul arbitru?

Le-ai făcut. Conştient sau nu le-ai făcut. Şi dacă ai revenit de unde ai plecat înseamnă că nu sunt cele corecte. Că, de fapt, nu ţi-ai rezolvat problemele.

Unii spun că ăsta este iadul. Să treci mereu şi mereu prin aceleaşi situaţii până când te prinzi de şmecherie şi faci o schimbare în ciclul evenimentelor. Desfaci un nod.

Dacă revenirea în acelaşi punct este mai mică de şapte, înseamnă că te-ai mai trezit puţin. Că ai început să pricepi câte ceva. Te-ai prins de şmecherie? Atunci ai nevoie de forţa necesară pentru a acţiona. Ai nevoie să fii tare şi să nu te apuce sentimentul de inutilitate. Să nu abandonezi.

          Doamne, Dă-mi, te rog, curajul de a schimba ceea ce trebuie schimbat, puterea de a accepta ceea ce nu poate fi schimbat şi înţelepciunea de a face diferenţa între cele două!

Te-ai zbătut atâta ca să ajungi în acelaşi punct? La prima vedere condiţiile par diferite. Numai exteriorul s-a schimbat. Problema e aceeaşi, doar modul de manifestare e diferit. Şi, ca să fie totul şi mai „frumos”, manifestarea este mai subtilă, condiţiile sunt mai rafinate. Este un alt nivel de vibraţie.

Şapte sau multiplu de şapte pentru că cifra şapte reprezintă tendinţa omului spre perfecţiune. Tendinţa spre starea de OM.

Păi atunci e de bine. Dacă totul este mai rafinat, într-un plan mai subtil, înseamnă că odată, peste 7x ? ani, ai să reuşeşti să construieşti o realitate în care să te simţi confortabil.

Dar dacă revenirea se face după zece, unsprezece ani? E de rău? Eşti greu de cap? Nu ai „urcat” destul? Zece este mai mult decât şapte, dar mai puţin decât paisprezece. Şi aşa revenim de unde am plecat.

E tare complicat!

În aceste condiţii avem nevoie de şapte?

Doamne, Dă-mi, te rog, un ş(o)apte ca să pricep şi eu ceva! Un şapte pe care să-l pot duce uşor.

Klara Daniela
cuvintecuviata.eu