Fiecare dintre noi ne naștem cu Daruri, cu care plecăm la drum prin viață.
Nu există om pe fața pământului să nu fie înzestrat cu darurile sale, specifice lecțiilor pe care le are de parcurs de-a lungul acestei existențe. Aceste daruri nu sunt nici bune, nici rele. Ele doar sunt, așteptându-ne să le folosim după cum alegem, în măsura conștienței noastre. Treaba noastră este să le cunoaștem și să le utilizăm, spre șlefuirea lor până la perfecțiune. Dacă nu o facem noi, o vor face alții în contul nostru și asta nu ne va plăcea deloc.
Omul este o ființă care trăiește pe linia fină dintre văzut și nevăzut, se află mereu la graniță între Sus și Jos, netrăind total nici în lumea materială (văzută, obiectivă, palpabilă), nici total în lumea imaterială (subiectivă). Omul este o combinație din aceste două lumi.
Prin urmare și darurile (calitățile, limitările, însușirile, talentele, virtuțile) cu care ne naștem sunt materiale și imateriale și fac parte din Soarta noastră, despre care poți citi mai multe aici.
Sunt potențiale pe care le folosim în viață, sau le lăsăm acolo, ca și cum nu ar exista. De câte ori nu ați văzut și simțit la cineva un potențial imens într-o anume direcție, pe care omul respectiv nu și l-a folosit, sau l-a folosit puțin spre deloc?
Darurile imateriale nu se văd, nu se aud, nu se pot atinge, nu se pot obiectiva. Darurile materiale cu care ne naștem țin de corpul nostru fizic și de lumea noastră materială și pot fi mai ușor obiectivate (măsurate, cântărite, etc.)
În general, observăm calitățile și defectele fizice la ceilalți, prea rar fiind conștienți de calitățile noastre și mult mai des fiind atenți la defectele noastre. De câte ori nu ți s-a întâmplat să observi ce ochi frumoși are cineva, ce corp perfect are altcineva, ce mâini puternice are el sau ce sâni superbi are ea? De câte ori ți-ai observat calitățile tale? De câte ori te-ai judecat pentru defectele pe care le-ai văzut la tine? Ca să nu mai vorbim de comparația cu alții când vine vorba despre posesiunile materiale (ce mașină nouă și frumoasă are vecinul și ce vechitură conduc eu, sau ce casă mare și câți bani are cutare, etc.)
Faptul că apreciem darurile și harurile altcuiva și pe ale noastre nu le luăm în seamă vine în principal de la educația primită în copilărie și în școală. Este ”păcăleala” școlii, prin care am fost educați să ne comparăm mereu cu alții mai ”buni” ca noi. Nu ți s-a spus niciodată, când erai copil, că nu contează că ai luat nota 9, pentru că Gigel a luat 10?
Iar dacă ai luat nota 5, de câte ori ai fost apreciat că nu ai luat 4 și ai fost mai degrabă apostrofat că nu ai fost în stare să iei 10 pe linie, așa cum ”se cuvine”? Pas cu pas, prea mulți dintre noi am ajuns să credem că toți ceilalți au ceva bun în ei, numai noi avem in majoritate defecte.
Comparațiile cu ceilalți sunt foarte dăunătoare și neproductive, căci noi suntem, la nivel profund, unici și irepetabili. Modul productiv de a folosi comparația este în relație cu noi înșine. O întrebare folositoare poate fi: ”Sunt eu mai conștient, mai atent, mai fericit, mai performant, mai prosper decât ieri?”
Să ne întoarcem, însă, la darurile noastre materiale și imateriale, cu care ne naștem.
Înainte de toate, te-ai întrebat vreodată care este diferența dintre daruri și haruri?
Darurile există pentru a fi transformate în haruri.
Cum? Prin hărnicie.
Omul harnic este cel care hărnicește. Degeaba ai daruri, dacă nu le transformi în haruri. Degeaba ai talent într-o anume direcție, dacă nu-l hărnicești continuu și nu-l manifești.
Pentru fiecare din noi vine un moment anume, în care ”dăm socoteală” despre ce am facut cu Talanții, cât i-am înmulțit și cu ce intenție am făcut asta…
Oamenii se simt mereu mai împliniți pe măsură ce-și șlefueisc darurile, până ce acestea devin adevărate haruri.
Din punct de vedere numerologic, omul este alcătuit din 9 sfere, interconectate și interdependente între ele. Doar una din aceste nouă sfere constituie corpul nostru fizic. Interesant este că mult prea mulți oameni, azi, se concentrează pe dezvoltarea sferei fizice, lăsându-le pe celelalte în umbra necunoașterii și a atrofierii.
Pe scurt, cele 9 sfere ale omului sunt:
- Sfera psihică
- Sfera emoțională
- Sfera cognitivă
- Sfera fizico-materială (corpul fizic)
- Sfera intuitivă
- Sfera sexual-instinctivă
- Sfera spiritual-vizionară
- Sfera socială
- Sfera mentală
Fiecare sferă are darurile sale specifice, nici unul dintre ele nefiind mai bun sau mai rău decât altul. Numai șabloanele noastre mentale ne fac să le categorisim fiind bune sau rele. În realitate, ele sunt nicicum, devenind calități sau defecte, bune sau rele, în dependență de intenția (alegerea) cu care le folosim.
În fiecare dintre aceste sfere se găsește un anume tip de inteligență, de care omul are nevoie pentru a se mișca prin viață, pe drumul Destinului său. Care sunt calitățile și limitele fiecărei sfere, la fiecare dintre noi, se poate revela pe cale numerologică mult mai ușor decât prin multe alte mijloace.
Înainte de a merge mai departe e important să știm că orice calitate, dusă la cealaltă extrema a sa, devine defect și orice defect, împins la extrema opusă, devine o calitate. Asemeni mișcării unui pendul, ce oscilează…
Fără a avea pretenția unei înșiruiri exhaustive, iată câteva dintre darurile pe care fiecare om le are încă din naștere, conținute în cele 9 sfere ale sale:
Darurile lui 1 – PSIHICUL
- Darul ideilor – capacitatea de a naște noi idei
- Darul forței psihice – capacitatea de a rezista la stres psihic
- Inteligența psihică – Capacitatea de a se adapta schimbărilor de ordin psihic
- Darul noilor începuturi și a inițierii acțiunilor
- Darul de a conduce (leadership, pionierat)
- Darul dârzeniei
- Darul competitivității
- Darul de a ”vedea” îngust și profund – Capacitatea de concentrare pe o singură acțiune pe care o face cu maximă atenție și până la capăt
Darurile lui 2 – EMOȚIILE
- Darul alegerii
- Darul emoției
- Darul cuvântului rostit și a cuvântului scris
- Inteligența emotională (EQ)
- Darul diplomației, a înțelegerii și a parteneriatului
- Darul flexibilității și răbdării
- Darul bio-vindecării
- Darul de a vedea și partea opusă a unei situații
- Darul de a vedea larg și superficial
Darurile lui 3 – COGNIȚIA
- Darul de a identifica probleme
- Darul memoriei (de scurtă durată)
- Inteligența informațională/cognitivă
- Darul de a da formă, de a sintetiza și a da formă
- Darul de a face planuri
- Darul experimentării și a setei de cunoaștere prin experiență directă (nu doar din cărți sau spusele altora)
- Darul socializării și comunicării, de a exprima bucuria vieții
- Darul de a crea conexiuni (între oameni, idei, contexte etc.)
- Darul adaptabilității la medii ideatice
Darurile lui 4 – CORPUL FIZIC
- Darul materializării
- Darul de a construi limite
- Darul corpului fizic și a sănătății sale
- Inteligența corpului fizic
- Darul de a umple cu conținut
- Darul stabilității și temeiniciei
- Darul răbdării
- Darul puterii de muncă fizică
- Darul ordinii și disciplinei
Darurile lui 5 – INTUIȚIA ȘI IMAGINEA DE SINE
- Darul jocului
- Darul non-conformismului
- Darul intuiției
- Darul libertății
- Darul carismei
- Darul depășirii limitelor
- Darul comunicării
- Darul nerăbdării
- Darul spiritului de glumă
- Darul de a inspira prin propriul exemplu
Darurile lui 6 – PRAGMATISMUL ȘI INSTINCTELE
- Inteligența volitivă
- Darul de vindecător
- Darul de dascăl
- Darul vânătorii
- Darul pragmatismului
- Darul responsabilității
- Darul frumuseții, echilibrului și armoniei
- Darul sexualității și senzualității
Darurile lui 7 – RAȚIUNEA ȘI ÎNȚELEPCIUNEA
- Inteligența spirituală
- Darul rațiunii
- Darul observației și investigării
- Darul înțelepciunii
- Darul analizei și introspecției
- Darul viziunii în viitor
- Darul filosofiei
- Darul exprimării telentelor
Darurile lui 8 – RELAȚIA CU SOCIUMUL
- Inteligența socială
- Darul ambiției și hotărârii
- Darul puterii și autorității sociale
- Darul sacrificiului și jertfirii
- Darul materialismului
- Darul oratoriei și puterii sociale
- Darul judecății și integrității
- Darul conștiinciozității
Darurile lui 9 – MENTALUL
- Inteligența mentală (IQ)
- Darul transformării
- Darul de a rezolva probleme
- Darul sensibilității și compasiunii
- Darul finalizării
- Darul spiritului dramatic
- Darul clarviziunii
- Darul adaptabilității la noi spații fizice
- Darul altruismului
- Darul memoriei de lungă durată
Alege să îți cunoști darurile și să le stăpânești mereu mai mult, prin hărnicie! Alege să devii mereu mai harnic cu viața ta!
Știu că de multe ori este greu să-ți recunoști și să lucrezi cu darurile tale. Pentru a te ajuta, am creat NumeroAteliere și cursuri de Inițiere în Numerologie practică, precum și întâlniri private de consultanță numerologică, în care te însoțesc pe calea hărniciei în propria ta dezvoltare.
Știu, de asemenea, că tot ce am pus în acest articol este departe de a fi complet. Îmi doresc să fie un început al unei călătorii pe care să o facem împreună, spre a (ne0 descoperi mai profund darurile noastre și a le hărui, fiecare după alegerea sa.
Te rog să-mi scrii (bogdan@numerosfera.ro) și să-mi spui tot ce-ți trece prin cap despre ce ai citit aici și să legăm un dialog pe mai departe despre darurile tale și calea ta către hărnicirea lor.
Cu drag,
Bogdan