Scopul meu, cariera – NumeroAtelier 10 iunie 2017

Femei de carieră. Bărbați de cariera. Fiecare muncește mult, din greu, să-şi facă o carieră. Ce succes, ce carieră!? Și dacă aș fi surd și tot n-aş avea cum să nu aud aceste cuvinte în jurul meu…

De pe când eram în liceu mi se spunea că trebuie să mă realizez în viață. Tata îmi spunea asta cel mai adesea (și știa el ce știa). Cum toată generația mea avea atunci (cam) aceleași posibilități, cu toții simțeam presiunea de a ne realiza pe aceeași cale. Că alta nu prea era… Așa că mi-am făcut un scop nobil din a mă ”realiza” la maxim, mergând și la facultate și având și un serviciu în același timp. Un serviciu la stat, că asta era opțiunea aproape unică atunci.

Era imediat după Revoluție și cuvântul „carieră ” tocmai își începuse cariera. N-aveam cum să nu fiu la modă, așa că, respectând regulile rețetei succesului, am plecat de la serviciul de stat și am ales un job la privat. Tata n-a fost fericit deloc, căci zicea că la patron nu e sigur și stabil. Apoi tata a fost și mai îngrijorat, căci m-am făcut antreprenor, din dorința de a fi independent și de a-mi construi eu însumi un viitor. Așa a început cariera mea. Da, am avut succes. Da, am muncit din greu. Da, am muncit și pentru mine și pentru alții. Soție și copil acasă. Colegi la firmă. Am avut o perioadă ”angajați” care erau chiar și cu 20 de ani mai în vârstă ca mine. Da, am lipsit mult de acasă. Da, am pierdut multe momente frumoase din viața fiicei mele, la care nu am fost prezent, că eram ocupat cu ”scopul carierei”. N-am ratat niciunul din eforturile presupuse de rețeta clasică a succesului, în scopul realizării profesionale, a unei cariere.

Capacitățile de a ne crea scopuri, de a merge către atingerea lor, potențialurile de a fi, de a face și de a avea o carieră sunt în mine ca și în tine. Fiecare om le are, dar nu fiecare om le folosește potrivit pentru sine însuși.

Știi ce e fain? Încă-mi mai construiesc cariera, dar acum e altfel, acum e cu ușurință și bucurie, pentru că am descoperit eu ceva. Ceva valoros, ce vreau să-ți împărtășesc și ție.

Vrei și tu?

Hai pe 10 iunie la NumeroAtelier!

Să ne revedem cu bucurie, zic!

Bogdan

P.S. Când ești hotărât să te înscrii la NumeroAtelier, dă-mi un email la bogdan@numerosfera.ro Nu sta mult timp nehotărât, căci locurile sunt limitate.